Na prośbę neck99 kilka zdjęć grilla (milotec):
Głośniczki do Pioneer DEH-2000MP
Zwiń
X
-
Głośniczki do Pioneer DEH-2000MP
Witam,
poszukuję fachowej pomocy w odpowiednim doborze głośników do radia Pioneer DEH-2000MP którego maksymalna moc wyjściowa MOSFET 50W x 4. Chciałem zamontować 4 głośniczki dwa z przodu dwa z tyłu lecz bez dodatkowego wzmacniacza. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w podobnym montażu proszę o poradę
Pozdrawiam
-
-
kabza, temat tyle razu poruszany że ojoj
Pytanie pierwsze i podstawowe: masz wytłumione drzwi?
Jeżeli nie to wsadź praktycznie cokolwiek i nie licz że będzie dużo lepiej niż teraz (i jak nie wiesz dlaczego to polecam lekturę np http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16241 lub wielu innych podobnych wątków).
Jak masz wygłuszone to np μ-DIMENSION EL-6 Comp - PODOBNO już bez wzmacniacza ładnie grają - tylko jeszcze nie miałem okazji posłuchać
A to 50W o którym piszesz (koledzy pewnie potwierdzą) to podziel przez 2 i odejmij 1/3 z tego co Ci pozostało to będziesz miał pi razy drzwi rzeczywistą moc radia :szeroki_usmiecho1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iksik2A to 50W o którym piszesz (koledzy pewnie potwierdzą) to podziel przez 2 i odejmij 1/3 z tego co Ci pozostało to będziesz miał pi razy drzwi rzeczywistą moc radia :szeroki_usmiech:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Zrobienie drzwi to podstawa (juz poczujesz roznice). Panele mdf, wygluszenie, poprawnie sztywno zamocowane glosniki srednioniskotonowe.
u mnie wyglada to tak :
no i reszta tak:
nie jest to full mega ekstra hiper proffesional ale mnie zadowala wazne ze sztywno no i nie jest to wyrocznia tylko jedna z propozycji jak mozna zrobic drzwi mozesz rowniez zajrzec do tematow Adamu i Nexusa
jak juz zrobisz drzwi to mysle,ze najlepszym rozwiazaniem bedzie podjechanie do firmy, ktora zajmuje sie wlasnie car audio i dogadanie sie z wlascicielem w celu odsluchow glosniczkow wkrecajac je w Twoje drzwi tak najlepiej stwierdzisz co ci sie podoba. Jak nie wypali z wlascicielem pozostaja Ci szafy i przesluchanie kilku propozycji i wybranie sposrod nich
ja pod samo radio mam dla Ciebie 2 propozycje mysle ze Helixy Dark Blue albo wlasnie EL 6 Comp
ale pamietaj po przygotowaniu drzwi bez tego nawet najlepsze glosniki "nie zagraja"
pozdroRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
po przygotowaniu drzwi tak jak wyzej
hertza odpusc mialem go i woofery byly ok ale gora straszna chociaz nie wiem jak z nowa linia esk bo z tego co widze to troszke sie zmienilo wlasnie z tweeterami ale automatycznie sa tez drozsze niz poprzednie esk no ale bez wzmaka to one niewiele pokaza
moze cos z Ground Zero ? Nexus bardzo polecal i jest kilka osob na forum ktore je maja (nawet znajda sie takie ktore maja pod samym radiem)
poszukaj troszke w archiwum dzialu Car Audio na pewno cos wyszukasz
no i na koniec jaki budzet ? bo to tez wazne no i czy planujesz kiedys rozbudowe systemu o np wzmacniacz bo to tez wazneRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
Komentarz